Click for More Info

Wednesday, 20 May 2015

Majlis Akad Nikah dan Resepsi Mariam - Ridhuan

Remember my previous entry I mentioned that my babysitter was on a week's leave?? Sofia cuti sebab anak dia Mariam nak kahwin.... How time flies kan... first met Mariam when she was 15... and now dah kahwin.....Majlis akad nikah dan resepsi di adakan pada 15 Mei baru-baru ni di Tropikal Inn, JB.


I took a day off Jumaat lepas to attend the function.  Yasmine pun I pontengkan sekolah... hahahaha...  We did a day trip to JB sebab malam tu Pakdin ada dinner.  Gerak dari SK around 5am and kitorang sampai about 10am... just in time for the majlis akad nikah.


Majlis dihadiri family dari both sides... dan termasuk jugak 2 family yang anak-anaknya di bawah asuhan Sofia... hehehehe... family Faris & Ishana and my family.  Kemain suka budak-budak ni dapat jumpa Mama Sofia, Kakak Mariam and Kakak Yaya diorang... melepas rindu... seminggu tak jumpa kan...


Hantaran untuk pengantin lelaki

Hantaran untuk pengantin perempuan

Hantaran dari kedua pihak

with Yaya and her sister, Hawa



With Sofia, ibu saudara mariam and my yasmines...  cantik sofia hari tu... 

Mariam and her family... 

keluarga pengantin lelaki

adik and kakak manja nih...

Shahnaz and Izhana....both ni anak mariam ni... amboi.. kalau dengan kakak mariam, takleh berpisah... melekat jerr...

my anak dara

Pasangan pengantin dinikahkan oleh juru nikah yang berwakil wali bapa kandung pengantin perempuan.  Selesai akad nikah... cam biasalah... upaca batal air sembayang.  





Selepas upacara pembatalan air sembahayang, semua tetamu dijemput untuk menjamu hidangan makan tengahari.   Sedap uols food kat wedding si Mariam ni... bertambah-tambah ai makan... hahahah... buruk perangai...


dapat gift telur pindang... I sukaaaaa.... my favourite.... 

love of my life

we all duduk semeja dengan Ain... family Faris

alamak... tengok je gambo ni terus terliur... teringat-ingat lauk pauk and nasi yang sodap nih....



Ini pulak acara baling ambor-ambor.... memang tradisi ni kalau wedding orang Johor... Time I kahwin dulu pun ada bat camni gak... sebab my mom orang Johor... 

hasil collection the Yasmines


gambar untuk kenangan sebelum kitorang minta diri untuk balik KL

Balik dari wedding reception Mariam, kitorang singgah Restoran ZZ Sup Tulang jap... hajat di hati nak makan mee rebus tulang kat situ... tapi sebab kenyang terlampau, we all tapau je.... makan kat rumah....

ni kat cawangan Jalan Petri.  Untuk yang bertanya how to get to Restoran ZZ Sup Tulang ni, sorry dearies... I tak tau.. tapi yang I tau restoran ni ada 12 cawangan kat JB ni.. so, kalau nak pergi, just type "restoran zz sup tulang" kat waze and it will direct you to your destination.

teringat-ingat kesedapan menghirup sumsum dari tulang ni... sedapnya... *lapailio*

ini jin tengok pon nanges... tulang licin... hahahahaha

3 comments:

Mrs Little Voice said...

sama cantik sama padan dua2. comel anak dr u ...hehehehe...n...mengancam sangat sup tulang tu...sib baik jauh

Zareene Saifuddin said...

hihihihi... thank you Alin... mmm... bab mee rebus tulang tu, bebila kalau Alin turun JB, jangan lupa try tau... kesedapannya teringat-ingat.... hehehhee

sue sue said...

tingginya kek!anyway zz sup tulang tu mmg femes seantero JB...hihi



Jemput singgah ke blog saya:
http://blogmummyrifqiy.blogspot.com