Click for More Info

Thursday, 16 April 2015

Langkawi - Day 2

Hari ni our plan adalah untuk naik Langkawi Sky Cab, shopping, jalan-jalan sambil Pakdin snap some photos of project sites kat Kuah.  We had breakfast kat Restoran Tomato... sebaris dengan Aseania Resort... Not bad makanan kat situ... sedap... Lepas breakfast terus we all ke Langkawi Sky Cab.

Sampai je kat compound Langkawi Sky Cab tu Pakdin terus gi beli tiket while these girls enjoying their ice-creams.  It was my very first experience naik Sky Cab ni... second for Yasmine.  Yasmine's first ride was when she was about 2 years old.  We took combo ticket:  sky cab, space dome and 3D art museum.


cuaca panas sangat hari tu... so the Yasmines decided nak makan aiskrim... layan jek la...



Shahnaz and I... our first experience naik Langkawi Sky Cab nih...

both of them dah pernah naik this Langkawi Sky Cab 6 years ago..


Subhanallah... such a breathtaking view kan.... cantiknya ciptaan Allah SWT











Done with our activity, kitorang ke Kuah pulak untuk lunch, shopping and for Pakdin to do his photoshoots.  We shopped kat HIG Kompleks je.... bought some chocolates... that's it.... itu pun chocolate saja dah cost us RM300...bukan banyak pon... hmm... I can say Langkawi is not cheap nowadays...  

Malam pulak we had dinner kat Restoran Hj. Ramli kat Cenang... We ordered buttered prawns, sotong masak pedas, tomyam campur and kailan ikan masin... sedap... the seafood are so fresh... heavennya.... hehehehehe







All images credit to google... malam tu dah lapo sangat... tak sempat nak snap gambo food... hehehehehe.

After dinner, we balik hotel.... but Pakdin keluar semula ke Restoran Hj. Ramli.... gi jumpa kawan dia.... while I packed our bags sebab esok pagi-pagi nak check out dah.... time to balik rumah my parents in-law.... rindu... lama tak jumpa depa... 


1 comment:

Mrs Little Voice said...

Dah 2-3 kali ke Langkawi still tak berkesempatan nak baik kabel car tu...

anyway, zareene tolong tinggalkan alamat awak kat email alin are_lyn79@yahoo.com untuk pengeposan hadiah..hehhehehhe