Click for More Info

Friday, 4 May 2012

Anak-anakku Bila Balik Kampung

Weekend baru ni, kitorang balik kampung husband aku di kedah.  Bertolah dari rumah kol 6.30am on Friday morning.  Awal gila kan.. bukan apa.. nak mengelakkan jam dan berperang ngan anak-anak dalam keta.  Tau jek la kalo travel long distance ngan budak kecik nih... dorang cepat bosan dok dalam kete lelama...  Alhamdulillah... sampai rumah PIL aku kol 12 camtu.. so sempatlah husband aku nak pi solat jumaat.

Biasalah aktiviti kitorang kalo balik kampung nih... apa lagi kalo bukan bersembang... anak-anak pulak bat aktiviti sendiri.. kalo tak tengok tv, dorang bat sepah... tapi balik baru-baru ni dorang invent aktivit baru la pulak.. aktiviti yang dorang tak pernah buat sama sekali iaitu MAIN TANAH... ye... main tanah uols... adeh la....

bersama bermain tanah...

penat aaarrr... rehat jap..

sambung balik

adeh... letih lagi.. main sambil duduk ataih tanah la.. lagi senang.. ekekeke

makan pancake guna pen.. macam la rumah tok ni takdak garfu kan canaz... haih...

On Saturday pulak husband aku berhajat nak bawak parents dia gi holiday... memula plan nak gi Haatyai... tapi dah Haatyai meletopsss so terpaksalah divert ke Penang... Jadiklah... walopon dekat kan... Kali ni kitorang try tido kat hotel Naza Talya... earlier reservation kitorang request 2 rooms with connecting door.. tapi telah diupgradekan ke 2 rooms suite.. alhamdulillah... bilik oklah...cuma dim la sket.. kurang pencahayaan... pastu towel pulak tak standby dalam toilet... delayed dari supplier dorang.. adeh..  Malam plan nak dinner kat Gurney Drive.. tapi terpaksa kensel sebab jam gils uols.. almaklumlah malam minggu kan... Finally we had our dinner kat Subaidah. 



Had our breakfast at the hotel.  Breakfast by the pool uols... sound kellassss kan.. hahahahhaa.. kellasss la sangat... anak-anak aku nampak je swimming pool, terus tak keruan dah... Yasmine pulak pi ajak Canaz tengok pool.. aku pon relax jek la ingatkan dorang just nak tengok jer.. rupa-rupanya dah siap bukak kasut.. yang Canaz pulak dah ready nak masuk dalam pool tu.. adoiyaiii... bila aku hangkat Canaz, dia meronta-ronta mintak lepaskan.  Last-last, aku mintak husband aku naik bilik amik swimming suits the kids.  They had so much fun mandi dalam pool tu... ^___^ Owh.. lupa nak citer uols.. ada ke patut hotel ni serve fresh milk yang dah dicampur dengan air.. hampeh.. patutlah bila aku minum, xder rasa creamy-creamy susu tuh.. haih.. lepas ni memang blacklist la hotel naza talya penang nih...

Lepas check-out, kitorang terus pegi rumah SIL aku, kak chik kat Kulim... Kak chik and family baru balik dari rombongan sekolah dia ke Langkawi.. so, rumah dia banyak cekelat... aku suka, canaz lagik la suka.. hahahaha... si budak demok tu makan cekelat sampai comots.. .hahahaha... Around kol 5pm kitorang balik Lubok Merbau...


No comments: