Click for More Info

Tuesday, 3 April 2012

Euro Trip 2012: Day 9 ~ London

Hari ni we plan to go round the city of London.  Kitorang took the sightseeing bus on Original Bus Tour and GBP26 per person.  The bus took us round all tourist attactions in London.  Owh the fare is inclusive of free cruise at River Thames.. tapi kitorang tak naik pon cruise tu sebab ramai orang.


At around 11am, the bus stop at Buckingham Palace.  Kitorang turun situ to witness the change of guards ceremony.  By the time kitorang sampai, the palace area tu dah crowded gila dah... Alhamdulillah.. squeeze punya squeeze, dapat jugaklah view the ceremony.





After Buckingham Palace, we waited for our tour bus... lama gila dowh.. yang datang stop asyiklah the Big Bus Tour.. aku rasa Original Bus Tour ni dia tak banyak bas kot.. tu yang berzaman nak tunggu the next bus tuh.. adehhh... Finally we got the next bus at about 12 camtu... once again we follow the tour...

Our next stop is at Parliament House.  Kebetulan hari tu ada riot by the Somalians.  Kitorang amik gambar kat Big Ben then waited for the tour bus lagi.  Kali ni nak ke Hard Rock Cafe then ke Knightbridge pulak.. apa lagi kalo bukan ke Harrods... it's a must when you go to London kan.. ^_^






Kat Harrods sempatlah aku beli barang yang my officemate kirim.  Nak beli Harrods' signature goods pon boleh tahan mahal gak.. :( so we just bought fridge magnet GBP5 for 2pcs.. jadiklah kan.... We then took a bus ke Marble Arc.  Kat Marble Arc we took another bus to Lancaster Gate... padahal dekat jer Marble Arc ngan Sussex Garden where Mara House is.  Tapi dah tak larat nak jalan kan....naik je la bas. 


Memandangkan this is our last nite in London, kitorang decided to have our dinner kat Bonda Cafe, kat bawah Mara House tu.  Both hubby and I had nasi goreng and wannie had mi bandung... our rating is TAK SEDAP and TAWAR.  The mi bandung's gravy tu dah macam sos dah... the menu should read as mi sos instead of mi bandung.  Done with our dinner, kitorang pon naik bilik to pack our bag coz esok pagi dah nak check-out.

2 comments:

ameris said...

tq sbb link blog saya sini.
tak puas tgk gmbar zareen bercuti laaa..

Zareene Saifuddin said...

ameris,
hihihi.. malu ai... u boleh tengok kt my fb a/c.. i dah upload most photos kat situ.. cume yang amsterdam trip je in progress..