Click for More Info

Tuesday, 3 April 2012

Euro Trip 2012: Day 10 ~ London - Kuala Lumpur

Hari ni is our last day in London.  We had our last breakfast here at Malaysia Hall Cafe.  We had Nasi Lemak for breakfast.  Lepas tu kami berjalan balik ke Mara House untuk check-out and store our bags.  Kos tuk simpan beg at Mara House is GBP30 max 10 bags.  Once done, kami menyusuri Hyde Park untuk ke Notting Hill.  Memula ingat nak naik bus tour sebab tiket dia valid for 2days tapi lama sangat tunggunya so we decided to walk...Almaklumlah...laki mak kan suka citer Notting Hill tu.. opkos la dia nak ke sana... Hajat di hati nak amik gambo kat bench cam dalam citer Notting Hill tu... tapi hajat tak kesampaian..   Then from Notting Hill, we took a bus to Oxford Street.  Jenjalan kat Oxford Street and Piccadilly Circus untuk kali terakhir.

We walked around Oxford Street till Piccadilly Circus sampai lebih kurang 3.30pm then we walk back to Sussex Garden to collect our bags and catch an underground from Paddington Station to Victoria Station for myself and Wannie.  While suamiku amik train dari Paddington to Heathrow.  Dari Paddington, we took a tube to Victoria Station on circle line and the fare is GBP2 if you're using oyster card and GBP4.30 if you purchase on the spot.  Upon reaching Victoria Station, we bought a train ticket to Gatwick Airport via Gatwick Express at GBP18.90 per person.  It take 30minutes from Victoria Station to Gatwick.  Cepatkan?  We reached the airport dalam kol 5pm camtu.. oklah.. takdelah rushing sangat kan... Our flight back to KL is at 10.20pm.  So dapatlah kitorang rest kat airport tu while waiting for the check-in counter to open. 

Paddington Underground Station *googled*


Gatwick Express @ Victoria Station *googled*

Flight balik ke KL took bout 12hour and 10minutes. Aku touched down dalam pukul 6.30pm. I had a feeling yang aku akan sampai dulu but instead bila sampai rumah, pintu rumah aku wide opened.. mak dah suspen dah... rupanya laki ai dah sampai... cepats gila... dia touched down at 5.30pm... almaklumlah.. dia naik MAS.. ahkak naik AA ja...

Based on my experience balik dari London-KL on different airline ngan my husband, aku confident in the future aku leh travel with my husband on different airlines alone.. All you have to do is ask for a direction.  InsyaAllah...

Alhamdulillah... habis sudah cerita percutian aku.. aduh... dah sebulan lebih, baru abis update.. sorry ye uols.. and sorry sekali lagi sebab semua gambar dalam entry ni adalah hasilan google sebab camera dah pack dalam beg.. malas nak keluarkan dah... sorry....

2 comments:

Alin Marlini said...

lama jugak dlm flight tapi best..tak kisahlah..

Zareene Saifuddin said...

Alin,
ha'ah 12jam u.. kalo berdua oklah.. tp time balik msia ari tu zareene sorang.. so adalah kebosanan.. maka aktivitinya adalah tido, tido dan tido... :D