Click for More Info

Wednesday, 28 March 2012

Euro Trip 2012: Day 8 ~ London

Plan hari ni adalah tuk berjumpa ngan Niza... kawan yang aku kenal dari zaman fotopages hinggalah ke facebook.  Appointment ngan Niza hari ni adalah tuk jumpa kat Malaysia Hall Cafe kol 10.30pagi. 

Pagi ni I woke up at 8am... got ready and naik breakfast kat bilik Wannie.  We had bread and tuna mayonaisse for breakfast.  Dah kenyang, around 9am tu kitorang gerak tuk ke Malaysia Hall di Queenborough Terrace tuk jumpa Niza... Nervous.. almaklumlah.. first time jumpa.. aku ni kalo first time jumpa memang membisu banyak.. hahahaha...

Dari Mara House, Sussex Garden, Paddington ke Queensborough Terrace tu tak jauh.  Kat Mara House tu ada T junction (Mara House is a corner lot), cross the road and take right.  Walk along the street and turn left.  You will see a Lancaster Hotel on your right hand side.  Go straight until you see a T-junction, turn right and walk straight down the street until you see a "Queensborough Terrace" sign on you right.  Malaysia Hall is at #30-34.

Sampai je Malaysia Hall cafe, while waiting for Niza to arrive, kitorang makan dulu.  We had bihun goreng and nasi lemak.  Niza sampai around 10.45am.   Kitorang dok sembang-sembang then later she showed us around Bayswater.  We went to Whiteley's beli perfumes and to a souvenir shop kat Bayswater tu yang offer special discounts for tourists from Malaysia.


yohan yang shommellll...

Beauty Base @ Whiteleys, Bayswater.. i'm lovin' it...


Setelah selesai membeli-belah, Niza brought us to Bayswater underground station to purchase oyster card.  Dengan menggunakan oyster card ni, fare untuk underground and bus is much cheaper than kalau kita beli on the spot.  This card is just like our touch n go la.. boleh reload and it is also redeemable before kita balik to our home country.  We then took bus no. 94 heading towards Oxford Street.  Niza ajak all of us gi Primark to shop.  According to Niza, Primark Oxford St. is the biggest Primark outlet in London and the stuff that they sell are cheap.  I could get a toddler's top at GBP1 per piece.. cheap huh?  Niza wasn't long with us sebab it was about 1.45pm and she had to go home to fetch her daughter sofia from school.  Though it was such a short meeting, we still had fun... kita cakap non-stop.. macam dah jumpa so many times... I really had a great time and hope to see you again, Niza...  Ok.. sambung citer... we shopped at Primark like nobody's business... main hambek je.. cam ko banyak det.. hahhahaha... tapi aku xdelah shopping sangat.. beli baju anak-anak jer... Punyalah sakan membeli, sampai tak perasan that it was getting dark...time tu dah kol 6pm kot.  So, kitorang cepat-cepat bayar.. and surprisingly our total bill tuk barang yang banyak tu just GBP95.  Murah kan?? Uols janganlah convert....  We then took a bus back to our hostel.. then only we realise yang Primark tu bukannya jauh pon.. leh jalan kaki jer... ala-ala dari Alamanda ke Masjid Putra jek...



Dah sampai hostel, unpack sume barang, baru realise yang beg kitorang x muat to sumbat all the goods that we just bought.  Ting!!!! Lampu idea menyala.... Laki aku ajak g Primark balik, gi cari beg katanya... so off we go... that was already 7pm.. and Primark closes at 9pm kalo tak silap.  From our hostel kitorang naik bus to Primark Oxford St.  Dapatlah beli beg and shoes for my PIL the we walked bag to our hostel untuk rest.

2 comments:

Alin Marlini said...

senanglah kalau kenal orang di sana..leh bawak tempat2 menarik..

Zareene Saifuddin said...

Alin,
zareene dapat jumpa kawan tu kejap je.. dalam 3jam jer.. lain sume kitorang jalan sendiri...tp itulah.. at least dia leh tunjuk tpt shopping yang murah-murah.. hehehehehe