Click for More Info

Monday, 16 January 2012

Facebook

Facebook adalah merupakan social network yang sedang 'in' di abad ini... chewah.. ayat ko zareene.... kemain lagik.. hahahaha....

Tengkiu facebook... sebab dengan adanya facebook, maka dapatlah kita bersua ngan kengkawan yang dah lama kita lost contact... bertanya khabar berita di samping dapat menjalinkan ikatan persahabatan baru di alam maya.

Ok.. talking bout facebook nih... adalah menjadi amalan hasben aku tuk senantiasa log in account fb dia... ditambah pula ngan anak-anak zaman siber sekarang ini, maka anak aku si yasmine tu... eh.. takkan la canaz kan.. si canaz tu kalo bab mengamuk and makan, ko bagilah kat dia... memang tererrrr... ok... berbalik pada citer kita tadi... maka yasmine pon didedahkan dengan era internet nih...

Dan sekarang ini, yasmine adalah addicted to facebook okehhhhh.... siap merayu-rayu ngan babah dia nak tengok facebook... Being a father yang takmo anaknya hanyut ngan doniya internet yang hanya akan melalaikan yasmine, maka hasben aku telah menetapkan dat yasmine cuma boleh layan fb dan you tube (u-tup:  bak kata yasmine.... hahahahahaha) pada setiap hari sabtu SAHAJA....

Oleh kerana itu, budak ini dengan semangatnya pada setiap hari sabtu akan bangun awal gillerrsss... kejutkan babah dia tuk mintak broadband dan secara langsung melayan fb dan u-tup.... Now ni lagi kerlasss....yasmine dah boley bat sendiri ko... dari on lappy, connect b/band and layan fb, youtube... sampai sanggup takmo makan dan mandi... hadoihhhhlaaaa anak aku.... tapi cukup time makan je memang akan kedengaran la sore tarzan aku panggil yasmine turun makan..... Tapi oklah... sejak dia pandai layan youtube nih... dia leh layan citer pebret dia stakat nih... Alvin and the Chipmunks.... even pandai main puzzle Alvin kat fb ko.... mak ko pon tak fandaiii yasmine.. oiiiii.....

No comments: