Click for More Info

Thursday, 17 November 2011

Sesi Bakar Lemak @ Taman Botani

Dah lama kitorang tak berjoging di hujung minggu... last was before Ramadhan 2011 ari tu... So, wiken baru ni husband aku ajak kitorang berjoging.. memula plan nak g Taman Warisan Pertanian Putrajaya.. konon aku nak yang challenging sket arrr kan..  leh rabat panjat tangga naik bukit kat situ.. skali tup2 kitorang sampai around 7.45am camtu tempat tu lengang cam xder orang... so, kitorang divert ke Taman Botani pulak...

Tapi aku tak joging pon... just brisk walk... tapi lepas tu terus leisure walking... sebab dok pimpin si canaz nih.. turun naik walking path tu.. apa pon ok gak la.. coz banyak activity memanjat tangga...

Salute to Canaz... sebab dia jalan on her own all the way kat Taman Botani tu... tapi yasmine.. hmm... aseklah dan suh babah carry dia... sabo jek la... malu la sket kakak oi.. adik yang kecik tu leh jalan sendiri, awak dah besar panjang suh babah carry... eiiii... shame.. shame....

Ni kat Sun Garden.. sila abaikan pungkokku yang lebaq tu ye... diet dah lemas di laut.. hahahaha... Naik senget pinggang aku dokong si Canaz demok tu...

dua bradik ni takmo kalah.. both nak mintak mama dokong.. hadoilah...

Tengok canaz... steady ja.. jalan sendiri.. kakak aseklah nak mintak babah dokong... oit, malulah sket...



Now dah ok.. both of them jalan sendiri.. relax sket babah.. hihihihihi...

melepaskan lelah @ Morocco Garden..

Balik dari Taman Botani, kitorang breakfast kat Lot 10, Sg. Merab... pastu Yasmine lak request nak pi playground kat Taman Perdana Putra... hmmm... pergi la pulak.... si baik la Sg. Merab ngn Putrajaya tu tak jauh nak oii... kalo x, takde la babah nak melayan....

6 comments:

Tina Othman said...

wah bestnya outing hujung minggu mcm ni

Zareene Saifuddin said...

Tina,
La ni dah jarang bat... pstu bila bat je cpt penat... badan da berat kan... hehehehe

ShaFiza said...

si kakak tu mmg dah pakai tudung eh? cumilll!! bgs.. melentur buluh dari rebungnye.. :)

Zareene Saifuddin said...

Fiza,
tengkiu... xdelah.. dia tu kalo ko nak tau, kepoh...sibuk nak pakai tudung.. pi skolah jer dia pkai.. bkn aku suruh pon.. dia yang nak.. agaknya sbb tgk aku dok pkai tudung kot??? yg pi joging ni pon dia yg nk pkai.. kalo x lg la nk pkai shawl aku ko...

mama-syira said...

comelnya yasmine pakai tudung..elok pulak lari2 tak tanggalkan panas ke ape.. hehe

Zareene Saifuddin said...

farah,
tu la.. alhamdulillah... nasib baik dia x mintak nak bukak... tp kalo dia nk bukak jugak, mmg aku suh dia pegang tudung dia tu... hahahahaha