Click for More Info

Tuesday, 18 October 2011

'My HAPPIEST MOMENT'

sebab aku ferasan girly-gurly, so aku choose logo pink  karer... hihihihi

Apakah saat bahagia korang semua?  Ada yang kata bersama keluarga, saudara mara, kawan-kawan, pasangan kita dan macam-macam lagi lah.. and for sure kita akan record our precious moments tu untuk dijadikan kenangan terindah kita...Bagi pasangan yang sakan bercinta, detik dan potret perkahwinan merupakan moment terindah di kala si suami menyarungkan cincin pada jari manis si isteri sewaktu sesi membatalkan wuduk.

Bagi pasangan suami isteri tak kira samada yang baru atau telah bergelar ibu dan ayah, sudah pasti gambar merakamkan kelahiran bayi mereka serta gambar memegang bayi mereka yang baru sahaja berumur beberapa jam atau sehari adalah moment terindah yang paling diingati oleh mereka yang bergelar ibubapa....

Begitu jugak aku yang tak terlepas untuk merakamkan detik-detik indah dalam hidupku.... aku pasti akan merakamkan my precious moments bersama suami dan anak-anak, keluarga dan rakan-rakan melalui gambar... kerana, dengan hanya sekeping gambar boleh membuatkan kita mengimbau kembali saat-saat manis atau kenangan kita di masa lampau...yang dapat dikongsikan bersama ahli keluarga atau sahabat-sahabat yang lain....bak kata pepatah... a picture speaks a thousand words... Bagi aku, my HAPPIEST MOMENT adalah ketika ini:-
 

My HAPPIEST MOMENT ni dirakamkan di depan Asean Civilisation Museum, Singapura... ketika aku dan suami melakukan aktiviti backpacking yang pertama setelah bergelar suami isteri... (tapi memang the 1st one tuk aku.. ekekkeke) ke Singapura sekitar tahun 2010.  Pada ketika ini, kami suami isteri bukan sahaja sedang bergembira mengembara di negara orang tanpa anak-anak... malahan jugak ketika ini jiwa kami suami isteri dalam kesedihan kerana baru mengetahui anak kedua kami yang berusia 7 bulan pada ketika itu menghidapi penyakit Hypothyrodism.  What ever it is, our happiness during our trip to Singapore had helped us to overcome our sadness...trip kami ke Singapura ni adalah merupakan saat kami yang paling bahagia kerana di sini kami telah mencapai agreement untuk bersama-sama mengharungi apa jua rintangan demi mengekalkan kesejahteraan dan kebahagiaan keluarga kami..... I lurve you sooooo much, darling...

Mesti korang wonder apsal aku bat entry ni ek? hehehehe... sebab, aku join contest nih...  Mudah-mudahan rezeki aku murah dan aku menang contest nih... so, dapatlah ahkak amek banyak gambo yang kualitinya vogi da vas... kalo nak dibandingkan ngan camera cap hayam aku nih.... walopon cap hayam, ko banyak berjasa wahai camera kusayang...

6 comments:

syah9997 said...

aku doakan semoga ko & din bahagia hingga akhir nyawa :D & jugak moga2 ko menang contest tu ye ..cayokk ..

Zareene Saifuddin said...

thank you for your doa babe..

Alin Marlini said...

Romantik! semoga bahagia dunia akhirat..

Zareene Saifuddin said...

thank you for the doa, Alin...

rina mazlan said...

alololo...romantikkk.. hepy family ni..

Zareene Saifuddin said...

rina, tengkiu babe...