Click for More Info

Wednesday, 14 September 2011

Aidilfitri 2011 - Day 4

Plan asal tuk raya ke-4 ni adalah acara wajib iaitu makan nasik kandaq royal.. kat aloq staq.. pebret FIL and kami somi isteri.... tapi ntahnya bukak ke idok kedai tu musim-musim raya ni kan...

Tup-tup, bang chik call bagitau kata depa bat open house... cantekkkkk.... so, plan kami bertukar ke Kulim la.. dok kat sana bih kurang setengah hari la.. dari kol 12pm sampai la ke kol 6pm.  Kak chik ni dia memang terer masak... lebur-lebur je siap dan sedap.. menu hari tu adalah bihun sup, nasi himpit, kuah kacang dan ayam masak mamak... memang marvellous.. sedap tak hengat donya... aku makan ada kot 3x ulang-ulang.. kahkahkahkah...

balang kuih yang kiut..

bihun sup utara

nasik himpit, kuah kacang, ayam mamak

dorang ni tengah syiokkk layan Fb

canaz yang asek posing depan cermin besar mak ngah.. hehehehe

Dah ada kat Kulim tu, kitorang g rumah Kak Chaq kat seberang jaya pulak... alahai.. bukan jauh beno... sepelaung jek... lepak rumah kak chaq sampai kol 8pm pastu kitorang terus balik Lubok Merbau... program tuk hari sabtu dan ahad adalah melepak di rumah...


Bila hari Sabtu dan Ahad dipenuhi ngan aktiviti makan kat rumah, anak-anak aku pon memenuhi hari dorang ngan aktiviti menyepahkan rumah seperti ini... Sib baik la Tok Puteh dorang aka MIL aku jenis yang sporting... layan jek apa cucu nak main.. kengkadang tu dia pon join skali... tapi kalo dapat kat mak aku, memang habis la budak-budak ni disergahnya... wakakakakka...mak ai garangz uols...



kami balik KL ari senin kol 5.30am.. ini gara-gara nak elak dari traffic jam la ni... ha ambek kau... kol 8am dah sampai kat Ipoh...alhamdulillah... selamat sampai KL kol 10pagi... jalan terang menderang.. terbentang luas untuk ko speed...

psst... ekceli ada citer sensasi aku share time on the way balik rumahku syurgaku.. tapi nanti-nantilah.. apapon itu tade kene mengena ngan family aku....

2 comments:

eynda said...

Hari isnin memang jalan dah tak sesak kot... abg ipar balik dari sg petani isnin lepas raya tu... relaks je atas highway.... yg sesak hari sabtu...paling sesak ahad! hehe...

Zareene Saifuddin said...

tu la yang tak menyangka tu eynda.. hasben zareene siap leh ada TT session ngan kengkawan dia predict jalan jam ke tak ahad & isnin tu... tu yang timbul idea dia nak gerak dari rumah PIL kol 5.30pg tu... tapi bagus jugak.. kita x lah letih sangat plus dah sampai kat rumah boleh buat macam2..