Click for More Info

Tuesday, 13 September 2011

Aidilfitri 2011 ~ Day 1

Seperti biasa kalo pagi-pagi 1 Syawal ni memang semua orang sibuk.. sibuk masak last minute... sibuk iron baju bajan.. sibuk suh anak pi mandi.. sibuk bersiap-siap tuk sembahyang raya kat masjid...tak ketinggalan mak-mak sibuk siapkan anak-anak... last-last, mak jugakkkk orang yang terakhir mandi dan bersiap tuk sambut aidilfitri... hehehhee...

Kalo kat side my husband ni, sementara tunggu depa balik dari masjid, kami bat preparation yang patut.. siapkan makanan dan acara mengisi kuih dalam botol kuih yang shomel-shomel sambil ngap masuk dalam mulut.. hahahhaha.. bila dorang dah balik dari masjid, maka bermulalah sesi beraya....iaitu sesi bersalam-salaman dan agihan det raya.. owh.. acara wajib... family photo.. hihihi... dah abis sesi bergambar, barulah sesi mengisi perot.. dan sesi melayan tetamu...

family potrait bersama parents-in-law

Our Red Hot Raya

Family Kak Lone

Family Kak Chaq
Yasmine la yang seronok skali time raya ni sebab dapat jumpa all her cousins plus dapat join depa main bunga api and mercun.. mercun yang dia berani main pon mercun pop pop tu... si Canaz pulak dengar jek bunyi mercun yang kuat or meriam buluh, dia menangis... takut and terperanjat... adeh... Hmm.. yasmine tu bukan setakat main mercun.. pantang abang-abang sepupu dia naik motor gi kedai, dia mesti ikut... suka naik motor anak daraku ittew... siap cakap det raya dia nak simpan beli motor.. hahahaha... JANGAN HARAP!


Canaz bergaya ngan sunglass kakak sarah..

No comments: