Click for More Info

Sunday, 10 July 2011

Penang ~ Day 2

Hari ni kami terperuk kat bilik jer.. sebab I dok mengarah Yasmine to finish her homework. Tapi makcik ni biasalah.. bat sambil lewa jek.. ada jek excuses nak escape.. i.e. nak susu la, nak makan la... so I threaten her yang dia tak boleh pegi swimming pool.. just swim kat dalam bilik jer... dia bat tak heran uols...


Tapi lepas babah dia warning, baru lah she finished her homework.. aduhaiii.. anak.. anak.... pulak tu dah siap je homework at around 2pm, dah tak menyabo nak salin to her swimwear.. pastu nak ajak mama turun time kol 2pm tengah panas merembang tu.. adeh... Tapi sebab both mama & babah dok bagitau dia kata time tu terribly hot, dia just dok tengok tv jek la.. sambil posing kat bilik.. hehehhee... si adik pulak sibuk makan junk food... ni sume kakak la yang dok mengajo nih...



Around 4.30pm tu we all turun pegi swimming pool.. wah.. suka tak terhengga la my anaks dara... canaz langsung tak takut air.. yasmine dulu umur 2tahun lebey still takut masuk swimming pool.. gayats gittew.. tapi canaz, ok jek...  Dah bohsan kat pool tu, hubby ajak pegi private beach hotel tu... saja ja jenjalan... coz I memang tak encourage my kids mandi laut.. kalo stakat main pasir tu ok lagi... tapi si canaz bukan stakat main pasir.. siap makan pasir lagik tau... dah gittew, terus all of us decided balik ke hotel.  Malam tu kami tak keluar ke mana pon.. penat.. canaz tido awal, kakak pulak demam...



amboi..kemain lagik anak dara nih.. siap sunbathing lagi.. ala-ala omputih gittew...


No comments: