Click for More Info

Sunday, 10 July 2011

Penang ~ Day 1

Pada hari isnin baru-baru ni, kami sekeluarga pergi ke Penang sebab accompany hubby yang ada course kat sana... Dah alang-alang ada course kat Penang, maka kami pon balik kampung hubby di Kedah.  Monday tu lepas lunch kat rumah my parents-in law, kami pon gerak la ke Penang sebab according to dear hubby, session course dia start petang tu around 3pm kat Hydro Hotel, Penang.

Kami sampai and check-in hotel around 4pm camtu.  Lepas je check-in, terus kami hangkut barang-barang naik ke bilik.  Alhamdulillah... kami dapat deluxe room with individual balcony... I dah plan nak lepak kat bilik je sebab ingatkan memang betullah session starts petang tu.. rupa-rupanya since ramai yang tak sampai lagi, the secretariat inform yang course dorang akan start malam.  So, sebaik susun semua bags, dear hubby ajak all of us pergi Gurney Plaza tuk makan, beli snacks and at the same time dia nak survey-survey kot2 la ada tiket nak tengok Transformers 3. 
No. bilik kami
  



toiletnya kecik..



Sampai je kat GP, Yasmine dah tak sabar-sabar nak pegi McD.  So terpalah kami ke McD tu... sementara kami makan, hubby pergi cari tiket wayang.. Malangnya timing sumer tak kena ngan timing my hubby.  Cut it short, NO WAYANG la.. Lepas makan, kami ke Cold Storage beli roti and snacks tuk dikunyah kat bilik nanti.  Sempatlah Yasmine pow babah dia story book Rapunzel.. sib baik murahan jek...Dah setel, kami pon linger around kat garden GP yang join ngan G Hotel tu sambil tengok gelagat orang and dengar / guide yasmine membaca.  Dah agak bosan, kitorang pon balik ke hotel.  Hmm.. rupanya GP tu ngan Miami Beach, Ferringhi (where our hotel is) tak lah jauh sangat... kira-kira beranilah I kalo nak drive sendiri dari hotel ke GP.. ^_^




Malam pulak I suruh Yasmine siapkan homework yang her teachers dah bagi in advance.  I told her "kalo homework tak siap, jangan harap mama nak bawak kakak pegi pool esok, kakak swim aja dalam bath tub"
So, kawan kita ni gigih la buat homework.. Tup2 around 9.30pm babah dia balik ajak all of us ke Rock Walk pulak. 

Rock Walk ni dekat ngan Hard Rock Hotel.. untuk suasana malam weekdays ni biasa je.. takde lah cramp ngan umat manosia sangat... tapi kalo wiken... hmm.. paham-paham sudah...  Tak lama kami kat situ... sampai around kol 11 je kot.. pastu balik hotel tdo...



1 comment:

mama-syira said...

Bestnye gi jenjalan n balik kampung! Kita dah lama tak balik kedah, last bulan 12 hehe...
Tahun ni raya kat KEdah ke? Kami raya Kedah :)