Click for More Info

Tuesday, 23 June 2015

Ziarah Tok, Wan and Cucu Baru...

Cuti sekolah baru ni kitorang tak bawak anak-anak cuti ke mana-mana pun... sebab both Pakdin and I were busy.  But towards the end of the school holiday tu, we spare some time untuk balik kampung jenguk mak ayah plus ambil kesempatan ziarah our (Pakdin and I) new cucus....

We gerak balik Kedah on Friday morning... terus ke rumah my parents in-law.  Mak alhamdulillah... sihat walafiat... while ayah badan dia nampak lemah... badan susut... dah kurus dah dia... petang tu Pakdin bawak ayah gi gunting rambut kat pekan... jalan pun berpapah... dalam jalan berpapah tu pun ayah boleh terjatuh.. that shows how weak he is.

Saturday kitorang gerak gi Kulim.. rumah Kak Cik Salwa... nak tengok cucu-cucu dia yang baru lahir tu.... Shafiq's second baby, Marissa Mirza...  and Munawar's first born, Ahmad Uwais... both babies ni beza lebih kurang seminggu ja... Marissa lahir dulu then Uwais yang lahir I think a week earlier than his EDD.  At first ayah takmau ikut pi Kulim sebab dia tak larat... tapi Pakdin dok ajak jugak... finally dia ikut... Kesian kat ayah.. journey from Felda Lubok Merbau to Kulim we stopped once at a petrol kiosk sebab ayah nak gi toilet. He dare not drink any water sebab takut nanti nak kena stop banyak kali cari toilet.  Sampai Kulim just in time for lunch... kak cik masak nasi lemuni for breakfast... tak pernah makan... so I tried...sedap... rasa cam makan nasi gaul dengan seaweed...  and sempatlah jumpa Uwais before dia balik Perlis...

first time makan siput ni... they call it siput pahit.. sebab rasa daging siput ni memang pahit sket 

Adibah made sweet corn bread butter pudding with caramel sauce... sedap... meleleh ailio maknjang diba oiiii...

presenting... Ahmad Uwais... amboih... hidung tu... terpacak... 

a shot with Uwais before dia balik Perlis

Mak ayah and their 4th cicit

and now presenting baby Marissa... 

balik rumah kak cik bawak cucu sado Mikael ni balik rumah Mak Umi dia sebab the Yasmines tak puas main dengan Mikael kat rumah nenek dia tadi....

We spent a night at Kak cik's place.  Esok tu pagi-pagi kol 9 kitorang dah gerak balik my parents in-laws place... Ayah nak balik awal sebab dia kata dia lemah sangat.... Monday on the way balik KL we singgah Kak Chaq's place just to pay her a visit..

No comments: