Click for More Info

Monday, 26 May 2014

Beli Toys

Sekarang ni aku memang jarang dah nak belikan anak-anak aku toys... sebabnya dorang dah besar... Yasmine dah 8 tahun and Shahnaz selalunya main mainan Yasmine yang melambak yang aku beli dulu tu... jimat uols.... 

Tapi sejak menginjak umur 8 tahun ni, Yasmine suka sangat dengan citer Monster High tu.. pastu siap nak beli patung dia lagi... yang si Shahnaz pulak obses ngan barbie doll... Shahnaz ni dia girly sket.. dia suka main dolls... sangat berbeza ngan Yasmine.  Ada gak yasmine mention kat aku nak beli doll Monster High tu.... korang rasa aku belikan tak??? NOOOOO uols... hahahaha.. kejam sangat mak dorang ni kan... 

Tapi finally si Yasmine dapat gak beli patung Monster High tu... korang tau mana dia dapat duit? Dari saving dia la... kalau korang nak tau, si Yasmine ni memang aku bat saving paksaan on dia punya daily allowance... duit belanja sekolah dia RM5 sehari tuk sekolah kebangsaan ngan sekolah agama... tapi dia hanya bawak RM4 je.. sebab lagi RM1 tu aku paksa simpan dalam tabung setiap pagi..... pastu wiken aku suh dia bat keja.. ala... keja simple je pun... sediakan meja makan and angkat hidangan... so, kalo dia bat keja, dia dapat gaji kan??? so det gaji dia tu top up saving dia la... 

So, bila duit dia dah cukup (sebab every wiken dia kira det dia okeh), kitorang bawa dia pi Toys R Us kat Alamanda... Kesian... anak-anak aku memang tak pernah masuk Toys R Us ni... tu yang bila masuk je tengok toys melambak semua jadi tak keruan... especially si Shahnaz... 

tengok budak ni... tak keruan... kalau boleh semua barbie dolls tu dia nak beli... 


sesi memilih doll MH..

Finally Yasmine dapat jugak doll MH dia tu... Canaz walaupun dia jarang keja, tapi kitorang belikan jugak la... sebab kesian, kakak dapat dia tak dapat... tapi canaz punya beli yang murah... so dia dapatlah 2 barbie dolls... 

happy faces

Aku ni bukannya kejam sangat... aku bat camtu supaya Yasmine tu tau rasa susah nak membeli barang... jangan tau nak spend duit je... bila dia susah nak dapat duit nak membeli, harap-harapnya dia appreciate la barang yang dia beli tu kan.... hmm... impian aku jer....takde maknanya oiii... baru-baru je dia sayang.. masuk hari ketiga, dah main, dolls tu biarkan bersepah kat living room... mama pulak yang jadi tukang kutip.. haih la anak.... anak....... 

2 comments:

Mrs Little Voice said...

setuju sangat tu zareen..alin pun mmg ajar ank2 simpan duit belanjer kalau nak beli apa2...

Zareene Saifuddin said...

yasmine ni dipaksarela tuk simpan duit, alin... :D