Click for More Info

Friday, 3 February 2012

Taman Botani Perdana

Wiken baru ni, husband aku ajak g jogging... ye la.. dah lama tu tak bat aktiviti sihat ni... selalu bat aktiviti 'menyihatkan badan'... apa lagi kalo bukan aktiviti makan jek... hahahahaha...

Pagi tu kemain semangat lagi si yasmine bangun awal kejut babah dia remind pasal jogging nih... dah siap2 sumer, hasben aku tanya "nak gi jogging kat mana?  Titiwangsa ke Tasik Perdana?"  Since kitorang tak penah jogging kat Tasik Perdana, so aku suggest la pi situ... sampai jek kitorang breakfast dulu.. kena isi beb tank ni..kosong sejak dari semalam lagi... dah sarapan nasik lemak, maka bermulalah aktiviti jogging kitorang.. aku suh hasben aku ikut jalan jauh.. nak burn apa yang dimakan tadi.. hahahhahaa.. gila poyos kan aku ni.. arghhh.. lantak arrrr..  Hmm... tatau nak citer apa dah.. korang layan jek la gambo ye...

Bebudak nih seronok sebab dorang bebas nak berlari coz kat dalam ni takde keta lalu lalang..


Hahahahaa... gigih si canaz nak mengejo mak ngan kakak dia...


Time ni si yasmine sibuk nak suh aku dokong dia... dah tak larat jalan la tu... minah ni memang selalu malas jalan...tu la.. dulu asek dok dalam stroller jek...

Adek gak yang rilex... jalan jekkkkkkk kan canaz....

Last-last, babah dia dokong.. hiii... tak kose aku nak dokong si yasmine nih.. tak larat oiii.. dah 6 tawon dah tu...





Si kenit ni dah haus


dan....


Mengantuk... dah tersangap-sangap (menguap) dah tu...

menyusuri laluan hijau... nyaman jekkkk..

Overall aku suka jogging kat Tasik Perdana ni... aman jek... next time leh pegi lagi la..

2 comments:

Tina Othman said...

budak2 paling best kan kalau riadah kat taman ni, boleh lepas berlari semua

Zareene Saifuddin said...

ha'ah.. betul tu tina.. plus kat tasik perdana ni, jogging track dia lebar dan ada banyak.. so, takde la bersesak ngan joggers cam kat titiwangsa tu..