Click for More Info

Friday, 16 December 2011

Siaran Tertunda #4 ~ Flower Girl

Hi uols.... sorry la ye... lamaaaaaaaa blog ni tak berapdet.... citer banyak... tapi mood nak berblogging tu cam ke laut la pulak... Ok.. ini citer bulan November... Fuh.. lama gilers aku perap citer ni kan... dekat sbulan uols..

On 25 November 2011, adalah merupakan wedding reception kazen aku... side fomfuan dah bat on 11/11 ari tu... now side lelaki... bat kat Tropicana Golf Resort... Yasmine jadik flower girl... hai la anak aku tu... every day counting days to Nov, 25... tak menyabo nak jadik flower girl kekdahnya...

bila tiba harinya... she was the most eksaited one... aku plak terpaksa amek cuti sebab the reception took place on Friday... Canaz aku mintak dia tido rumah bbsitter... sebab for sure aku xleh handle dia sorang... si budak demok tu, kalo dah ada aku, jangan haraplah dia nak ngan baba dia... kem salammmm.. So, kitorang sampai kat dewan tu kol 9.30 pagi sebab ada rehearsal... lepas tu balik rumah makcik aku kat KD tuk lunch then off to rumah kazen aku tuk siap2 for the dinner... yasmine siap pakai inai... bising bapak dia kat aku.. almaklumlah... laki ai gelissss ngan inai-inai nih.. aku kawin pon tak pakai inai deknon....

Tepat kol 6.30pm kitorang pon geraklah pi dewan... makan siap-siap.. sebab kami kan tenaga kerja.. kang kalo nak tunggu dinner tu start baru nak makan.. aku rasa ada flower girls yang fengsan ni kang... hehehe.... owh.. tugas aku adalah merangkak eh merangkap manager kepada flower girls nih... aku & kazen aku kena iring dorang nih dari entrance dewan, sampai ke pelaminan...  VVIP malam tu adalah Dato' Nazim & Datin Norjuma... lawa seyyyyy Juma tu.... kurus tinggi manis jek aku tengok...  hmm... tatau nak laporkan apa lagi dah... layan gambar jek la ye... owh ye.. aku tak sempat nak bergambo ngn perantin.. sebab flower girl ai dah tido... makan pon tidak si yasmine.. keletihan.. mana tak nye... siang tu sakan bermain.. tak nap langsung...

Yasmine & her 2nd cousin, sofea... dorang ni sebaya tapi si yasmine ni lagi kecik dari sofea.. mana taknya.. picky eater kan....

Flower basket & a token for flower girl...


Pelamin, Meja VIP dan tetamu majlis

Setting Meja tetamu...

Menu


Perantin... korang nampak tak yasmine kat bawah tu... hehehehehe...

Dato' Nazim & Datin Norjuma menepung tawar pengantin... tengoklah all d flower girls tu... terserlah kebosanan dorang... hehehehe... sofea and yasmine... time ni mata yasmine dah layu dah... ngantuk.. aku takut dia tertido je kat atas pelamin tu.. hehehehehe

With my loved ones... suami dan ibu terchenta....

Flower girl yang dah tewas melawan mata... hehehee...

With all kazens aku... eh tapi budak kecik duorang tu bukan ye.. itu adalah anak kazen aku.. merangkap anak sedara aku jugak la kan.. hehehe... this was taken time kitorang dah nak gerak balik... kenyang dan letih wooooo....

For Ijam & Dat,
Congratulation on your wedding..
Semoga korang kekal bahagia hingga ke akhir hayat
dan dikurniakan with lots of babies...

2 comments:

Tina Othman said...

meriah weddingnya

sian flower girl tertido keletihan ye

Zareene Saifuddin said...

Tina,
Mana tak meriahnya... dah 7 years aunty zareene x bat wedding reception... ini pulak 1st menantu pompuan... lagiklah... hmm... flower girl tu mmg xleh nak diselamatkan dah... letih yang teramat sangat... sampai berdokong lah nak balik rumah.. takmo jalan sendiri.. hehehehe