Click for More Info

Friday, 25 November 2011

Smart Reader Kids Tmn Pinggiran Putra Annual Concert 2011

Ahad baru ni 20112011 cantik kan date tu.. pandai skolah yasmine cari date tuk annual concert dorang.  This time they have it kat Auditorium Summit, USJ.  Tapi masa la pulak... last year dorang buat around kol 11pagi camtu.. but this year turn skolah Yasmine was at 8pm - 10pm.  Hadoilah.. dah la esok tu mak pak dia keja.. tapi demi anak, kami x berkira masa...

Si Yasmine sangat eksaited okeh nak pi concert dia tu.. dah la dok practice hari2... tak kira kat skolah or kat rumah.  Pastu pagi Ahad tu siap bangun awal uols.... kol 7.30pagi dah bangun dah kejut mama suh bangun... takut lambat pi concert.  Bila aku cakap lambat lagi concert kakak malam, dia insist suh aku bangun jugak... malas nak layan, aku sambung tido.. almaklumlah.. wiken.. bangun la lambat sket dari biasa ye tak... pastu tetiba aku dengar bunyi air.. bila jenguk kat toilet tengok si yasmine dah mandi sendiri pastu siap2 pakai costume dia.. alahai anak... anak.... nak tergelak pon ada.. poyo betul la yasmine nih... Bila husband aku pujuk dia suh bukak dulu costume tu sbb xmo bagi kotor since concert malam, barulah dia ok...

So, petang tu kol 5.30pm kitorang gerak dari rumah ke USJ.  Sampai Summit around 6.30pm camtu.. terus husband aku ajak makan.... kelaparan katanya... sebab pagi tu brunch nasik lemak.. lunch pulak seafood spaghetti carbonara jek.. bapak nak makan steak, anak nak makan McD... camne tu? Takkan nak dibiarkan anak beranak makan asing-asing kan?  Finally, bapak belikan anak McD dan makan kat restoran steak bapak... win-win situation kan?  Mak? Mak ikut jer.... hehheehe

Lepas makan dalam kol 7.30pm camtu kami terus naik ke auditorium yang terletak kat level 4.  Sampai je terus register and aku hantar yasmine kat changing room tuk dia bat final practice ngan kengkawan.  Kat dalam auditorium tu pulak si Canaz tak duduk diam... asek la turun naik tangga jek kejanya.. x larat mama babah nak ligan adik oiii...

Yasmine kat changing room

Canaz and kak nor.  Kak nor ni mak kepada salah sorang students kat skolah yasmine... baik akak nih, peramah... semoga kita jumpa lagi ye kak...

Concert kali ni theme dia Pride of Malaysia... and ada kelainan sket...opening speech was given by the selected 6yo students.  How cute... they gave speech in different languages i.e. malay, english, mandarin and tamil. Emcee pon entertaining.... siap suruh parents bat chicken dance la... taichi la... it was so fun.... Canaz pon having fun uols... time staying alive & conga performance tu, si Canaz siap leh bangun from my lap tuk dance and clapped her hands... cayalah canaz...


snapshot activities kat SRK BPP

backdrop concert 2011

opening speech given by selected 6yo students

parents doin' chicken dance

the emcee

graduation of 6yo students... and girl yang no. 7 from left tu baru je 5yo but next year dia akan enroll to std 1 sbb dia dah abis syllabus kat SRK tu...

Yasmine performed isntrumental show and sailor dance... pastu tuk closing she sang Rasa Sayang song.. concert habis around 9.30pm.. lepas concert terus kitorang balik rumah.. tak makan pon food yang dorang served sebab esok nak keja kan... so nak balik cepat and sleep early la... alhamdulillah.. sampai rumah kol 10pm camtu, canaz dah tido.. aku bersihkan mekap yasmine, salinkan baju and suh dia tido... overall all of us had so much fun..

cer cari kat mana yasmine???

Presenting... saiiiiilllloorrrrrr Yasmine Suraya.. yeay.....


Canaz tepuk tangan keseronokan...

all the students sang Rasa Sayang song

4 comments:

mama-syira said...

ala comei nya yasmine.. excited nak tgk budak2 concert kan, ada member farah tu siap nangis tgk concert anak sebab terharu hehe..
canaz pun kemain lagi ..

Zareene Saifuddin said...

farah,
memang seronok tengok performance budak2 nih... cute2 jer sume pakai costume dorang... siap bergelek2 bagai... palling cute kalo bdk yang jenis chubby...

Alin Marlini said...

bila yasmin pakai baju sailor tu teringat zaman kecik2 dulu memang femes baju tu..

Zareene Saifuddin said...

Alin,
ha'ah.. time tu pemes ngn katun Popeye the sailorman tu kan... :D