Click for More Info

Friday, 31 December 2010

How Could U??!!!

Two days back, lepas balik dari office, I singgah di Jusco Equine sekejap to get some groceries.  Setelah selesai, went to get my car.  Kebetulan waktu tu ada seorang makcik bersama 3 cucunya:  2 dalam stroller, 1 free) di sebelah kereta I. 

Memandangkan si makcik tersebut sedang membuka pintu di bahagian passenger depan, maka saya merancang untuk masuk ke kereta dari arah belakang supaya tidak mengganggu makcik tersebut.  Elok saya unlock kereta, makcik tu pon dah selesai dengan urusannya dan getting ready untuk kembali kepada cucu2nya yang berada di walkway parking Jusco.  To my surprise, tiba-tiba sahaja makcik tersebut terjatuh kerana terlanggar bonggol di parking tersebut.  I tergamam but managed to help the makcik.  Luckily she was OK.  Dan makcik tersebut merungut bahawa anaknya membawa dia shopping berjam2 lamanya.. Ye la.. orang tua kan.. manalah larat nak jalan lama-lama... Dan pada masa yang sama dia diminta untuk menjaga ketiga2 cucunya.  Poor that makcik.

Setelah I tolong makcik tersebut, I've gotta make a move I excused myself sebab takut exceed 15mins after paying the parking fee.. kang my car xleh kuar lak kan...Then I saw her daughter came... Gosh... How on earth her daughter could do that to her mom??!! You know, rupa2nya dia pegi bayar paking...

Hello Lady... kalau u dah tau that your mom is old and u left your 3kids with her while u pay for the parking fee, TOLONGLAH unlock the car, dan load what u've shopped into your car as well as your kids and your mom.. OR... please pay the parking fee dulu before all of you are out of the building...supaya your mom tu xde la kelam kabut ngan cucu2nya tu...please...please...please use your brain... if you can afford to use your brain to buy a Camry, I'm sure u could do the same to your mom...   Fikir-fikirkan lah... how could you do that to your mom...Think / Plan wisely before you do anything...

Sekadar untuk renungan kita bersama..

3 comments:

K-Baby said...

Salam dear Mommy,
I'm honored to invite you to join our giveaway in conjunction with the launch of our online baby shop. You could stand a chance to win a cute slogan tee for your beloved lil one. Do drop by our blog. Many thanks ya.
mykedaibaby.blogspot.com

mama-syira said...

siannye lahai makcik tu.
patutnya gi lah bawak mak n anak2 yg seramai 3 orang tu ke dlm keta then drive to the nearest ticket machine to pay.takleh? adoilaaa

Zareene Saifuddin said...

farah,
Itulah pasalnyer... haih.. nak mengata nih... pompuan tu kan.. keta jek beso.. tapi akai takdak.. kesian makcik tu kan???