Click for More Info

Thursday 12 August 2010

Sagu Gula Melaka

Ini pun keinginanku jugak... dah lama x buat... alhamdulillah... selasa baru-baru ni kerajinan melanda... so, inilah hasilnyer... tadaaaaa....


Bahan-bahan:
Sagu
pewarna merah
gula kabung
susu cair

Cara-cara:
1.  Untuk air gula, masak gula kabung dengan air sekucupnya
2.  Masak sagu (ditambah dengan pewarna merah) dengan air yang secukupnya hingga kembang.  Setelah sagu kembang, cuci dengan air sejuk untuk menghilangkan kanji sagu yang berlebihan kemudin isi dalam acuan dan sejukkan.  Sedap dimakan sejuk.

2 comments:

mama-syira said...

pandainya ko masak zarin. nampak yummy!!

Zareene Saifuddin said...

hehehe.. xder la farah... baru nak menjinakkan diri.. sementara rajin nih.... nampak yummy? alahai.. resipi mudah.. bolehlah zareene try..