Click for More Info

Tuesday, 11 February 2014

Khaleef 4th Birthday & Aqiqah Razeen

25 Januari hari tu adik aku Deeya bat majlis aqiqah Razeen, anak kedua dia and birthday party Khaleef, anak sulung dia at the same time.   Majlis buat kat rumah PIL dia kat Merlimau.  So, kitorang pon balik la Melaka kejap... day trip je.. 

Sampai je rumah PIL dia, just on time... majlis birthday baru nak mula... marhaban kaum lelaki untuk majlis aqiqah dah selesai dah time tu.. ye la.. majlis mula pukul 11pg.. aku sampai kol 12 t/hari... hebat kan.. hahaaha... 

Tema birthday adalah minions... hmm... tak tau nak gebang apa dah, sila layan gambar je la ya... 



birthday boy yang malu-malu... konon....


kambing bakar... nyammmssss... 


Dah ada kat Merlimau tu, aku balik Muar kejap.. ziarah atuk aku.  Kemain seronok lagi anak-anak aku ni balik Muar sebab rumah atuk aku ada kucing.. walopon sebenarnya anak-anak aku ni penakut kucing.... hehehee... 

ni la kucing yang dorang buli tu.. nama dia Dolly... wah.. nama omputih gitu.. kucing ni actually kucing makcik Ilah... kucing dia banyak kat USJ tu.. so, bawak balik muar separuh... 



budak-budak ni memang takleh diam tau.. panjat sana sini... cam tupai... 


ni muka budak kena usik... budak setakat badan, sampai hidung pon kembang.. hahahaha

Petang tu jugak kitorang patah balik ke Merlimau.. tapi malangnya majlis marhaban kaum wanita tuk majlis aqiqah tu dah selesai... xpe la.. janji kitorang dah datang sebelum tu.. so just fetch tok tah.. bawak dia gi dinner.. makan asam pedas kat Taman Malinja, Bukit Baru.. uwekkk... tak sedap.. eiii.... Melaka ni terkenal dengan masakan asam pedas.. tapi kenapa semuanya tak sedap???? aku rasa aku masak lagi sodap kot... pakdin pon cakap the same thing *wahkembang*  Lepas dinner hantar tok tah balik then terus kitorang shoot balik kl.. sampai rumah kol 10pm.. 

1 comment:

Rose Azadir said...

Assalamualaikum…saya blogwalking kat sini. Jemput datang ke blog saya yer http://ibu2ahmad.blogspot.com . Saya follow sini n kalau sudi follow la saya balik yer…