Click for More Info

Friday, 27 January 2012

Fuh! Dah lama tak apdet blog, sampai aku hilang punca nak start menulis dari mana... dari sabah ke, dari kedah ke?? Hahahahahaha... mulalah aku ni merapu...

Dua minggu lepas, aku telah dijemput sepupu dan makcik aku tuk join rombongan meminang cousin aku nih... mungkin sebab aku kenal ngan yana (tunang cousin aku) tu kot... Theme tuk pihak lelaki adalah peach color... since aku takde baju kaler peach, aku pakai la baju yang seakan-akan... Hentam saja lah labuuuu....


Janji gather kat rumah makcik aku kol 9pagi.  Sampai jek kitorang disuruh sarapan dulu... makcik aku hidang laksa johor (pebret aiii), kuih muih melayu....tapi kuih putri dua sebilik yang sedap tu xde.. :( and cupcakes.... 

Inilah dia The Man of the Day ittew...


The Hantaran dari pihak lelaki


Jom.. kita amek gambo family dulu...


Bacaan doa selamat sebelum bergerak ke rumah pihak perempuan

Tepat jam 10pagi, setelah selesai bacaan doa selamat, kami, rombongan pihak lelaki bertolak ke rumah pihak perempuan di Subang Jaya... altogether aku rasa rombongan kami datang ngan 10 buah kereta.. kalo tak silap...


Dayang-dayang.. eh.. tu tuk perempuan.. tapi kalo lelaki nak panggil apa ek??? Dayung-dayung??? ishk.. gila x glem itu title... ha.. para jejaka dulang... kellassssss kau mariaaaa...


Rombongan pihak lelaki...


Sesi endorse mengendorse tanda persetujuan pertunangan ini...


Hantaran dari pihak perempuan


Sesi menyarung cincin oleh bakal MIL


Bergambar untuk kenangan


Congrats, Yana... Can't wait to attend your big day...

Setelah selesai majlis pertunang, kami dijemput untuk makan tengahari oleh keluarga yana.  Lauk pauk kampung yang sungguh menyelerakan tekak aku yang memang kuat makan nih... tapi... aku tak dapat nak feel all the food sebab Canaz bat perangai pulak dah.... dia mengamuk-ngamuk sebab panas dan nak tido...  Usai.. chewah.. usai tu... hahahahaha... Lepas makan, kami pon beransur pulang ke rumah makcik aku... ekceli aku nak terus balik.. tapi sebab tok tah nak balik sana, maka aku pon ikut jek la...


Sementara tunggu tok tah dok melepak with all the sis, Yasmine and Canaz layan main puzzle... Around kol 3pm camtu barulah kitorang gerak balik BPP... Dah letih sangat, sampaikan takde sekeping gambo pon yang diambil time cousin aku datang singgah rumah on their way nak balik Muar.. len kali ek zila & apan... harap korang x serik la datang rumah kitorang lagik...

Lastly, Congtulations to Yana & Idzahar...

3 comments:

rina mazlan said...

Meriahnya... teringat zaman kita dulu kan... :P

Alin Marlini said...

cantik sangat kaler peach tu...

Zareene Saifuddin said...

rina: ha'ah kan...

alin: thanks alin.. ini sume idea my auntie la nih.... :D