Click for More Info

Monday, 15 August 2011

Siaran Tertunda #2: Melaka River Cruise

My husband & I memang dah plan nak balik berbuka puasa dengan my mom kat Melaka weekend baru ni.  Tup-tup kami dikejutkan dengan kepulangan pakdin ke rahmahtullah on August 4th.  So, I took emergency leave Khamis - Jumaat.  Jadinya dapatlah lanjut hingga ke weekend.

Khamis dan Jumaat kami berbuka puasa di rumah arwah pakdin sebab ada majlis tahlil dan berbuka puasa.  Jumaat lepas solat Isya', kami gerak balik ke Melaka... ala bukannya jauh pon.. dengan adanya Lebuhraya AMJ ni, around 20 minit dah sampai Melaka.

Esoknya tu my sister nak belanja all of us for iftar kat ikan bakar kat crystal bay ke apa ntah kat Alai tu.. which I've never been there.  Kitorang sampai kat kedai makan tu around 7.15pm.. nasib baik my sis and husband dia dah order siap-siap time book meja petang tu.  Hmm.. makan kat situ tak sedap pon.. tawar.. pastu aku peninglah kalo buka posa kat tempat yang sesak ngan umat manusia pastu orang-orang kat situ cam kelam kabut jek.. fenin..ok.. fenin... sori takde gambo food sebab terlampau sesak ngan orang, haku tade mood nak kuarkan kamera.

Selesai berbuka, hubby ajak kami jenjalan bandar Melaka and suggest naik cruise... Aku pon apo laie.. super excited la... almaklumlah.. memang tak pernah naik pon.. seronok dapat naik cruise tu sambil menikmati tempat-tempat yang digazettekan oleh kerajaan negeri sebagai tempat bersejarah dan tarikan pelancong.. dengan lampu yang kaler-kaler... terasa Melaka tu cam Singapore lak.. chewah...




Lepas naik cruise tu kami memang langsung takde idea nak pegi mana, so just pusing-pusing town jek la.. nak makan asam pedas kat Apple Burger tapi anak-anak tido plak... so, terpaksalah kensel plan... Next time la kot bila balik Melaka...

No comments: