Click for More Info

Monday, 25 October 2010

Cik Toncet

Canaz is now 1year 1month old... alhamdulillah.. semakin active... semakin lasak... semakin sihat... semakin kuat makan... dan.. rambut pon semakin panjang...

arakian bila rambut dah semakin panjang, maka rajinlah mama sofia grooming si kenit tu... last Friday when I fetched her from the babysitter, her hair was tonceted (past tense tuk toncet.. hahahahaa) dua... sangat cute... tapi yang kureng bestnyer, si budak toncet ni SANGAT TIDAK SUKA pakai HAIRBAND... :(  Kalo mama pakaikan hairband, cepat jer tangan2 dia yang kecik montel tu garu-garu kepala nak kuarkan mende alah tu...


3 comments:

syah9997 said...

beb ..bukan dari kecik ke ko ajar dia pakai hairband ..aku ingat kalu dah ajar since kecik dia akan ok jer ..

N.I.E.Z.A said...

alah..tomey nyer canaz nih...bleh jga toncet kan rambut dia, kalu dania bru jer pakaikan sepit rmbut dah dia cabut & baling ntah kemana hilangnya..hadeiii...poning pala den nk layan... ;)

Zareene Saifuddin said...

Min,
Mmg aku dh ajar dia pkai headband tu since she was a baby... tp ntah knapa skarang ni dah xmo lak.. perhaps dia rasa rimas kot ada mende melilit kat kepala...

Nieza,
hehehehe.. mekasih Nieza... Hmmm.. pasal Nia tu ntah2 dia pon cam Canaz kalo pakai headband.. rimas kot ada mende2 kat kepala... tp kesian la kat kita mama2 ni kan.. pnyalah nak grooming anak dara kita, skali dia xmo... ferazzzz tau... :D