*pic googled* sbb aku lupa nak snap gambo..sowiiiii
Seafood Spaghetti Carbonara
Source: Zareene
Bahan2
1 pkt spaghetti
1 tin mushroom soup ----> aku guna brand campbell
1 tin button mushroom ----> dihiris nipis
1 pkt mixed seafood
2 biji bawang putih
1 biji bawang besar
Susu segar
Air
Italian herbs aka mixed herbs
minyak canola
garam
Cara-cara:
1. Didihkan air dalam periuk. Setelah mendidih, masukkan garam, sedidit minyak dan spaghetti, masak seperti arahan yang tertera pada paket spaghetti tersebut. Setelah speghetti lembut, toskan dan gaulkan dengan sedikit minyak canola / zaiton untuk mengelakkan ia melekat antara satu dengan lain.
2. Bawang putih dan bawang besar dipotong dadu / dicincang. Tumiskan bawang tersebut dengan sedikit minyak. Bila bawang dah wangi, masukkan sup cendawan dan susu segar, ikut sukatan tin sup cendawan. Kemudian, masukkan mixed seafood dan italian herbs. Perasakan sos dengan sedikit garam. Bila sos dah mendidih, boleh juga tambahkan parutan cheese jika ada. Boleh tambahkan susu jika sos terlampau pekat. Sedia untuk dihidang.
No comments:
Post a Comment